Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature: Expediteur Import

Plaatsingsdatum 06-12-2018 Functiecategorie Logistiek: Inkoop & Supply Chai...
Standplaats DOESBURG Niveau Professional
Opleidingsniveau MBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd
Uren 40 Salaris -
Expediteur Import

Rotterdam

Wat houdt de functie in?
Als Expediteur Import ben je verantwoordelijk voor de complete coördinatie en verwerken van zeevracht import (FCL en LCL) zendingen vanaf het moment dat de containers vertrokken zijn uit de laadhavens. Je houdt de relaties op de hoogte van de aankomstdatum van de schepen en zorgt dat de voor de import afhandeling benodigde documenten en informatie tijdig aanwezig zijn. Door jouw zeevracht- en verdere logistieke kennis worden de zendingen correct afgehandeld en ervaren onze relaties optimale service. Je volgt en optimaliseert werkinstructies en/of procedures en je communiceert service gericht naar alle partijen waar wij voor de uitoefening van de job relaties mee onderhouden.

Tot je taken behoren onder andere:

* Het verkrijgen van releases van rederijen / consolidatiegroepeurs

* Het maken van inklaringsinstructies en tranportopdrachten.

* Klanten informeren over de status van hun zendingen

* Het implementeren van nieuwe klanten

* Het administratief verwerken van alle informatie in digitale dossiers

* Het optimaliseren van de opbrengsten op een dossier

* Ondersteuning collega’s daar waar nodig.

Wat vragen we van je?
We vragen veel van je. Naast de noodzakelijke vakinhoudelijke bagage beschik je over de talenten en vaardigheden die passen bij deze rol. Je bent een gedreven en ambitieuze specialist met een passie voor logistiek. Je bent toe aan werken bij een top club. Je bloeit op bij een echte uitdaging en van hectiek gaat jouw bloed sneller stromen. Je voelt je comfortabel in een veeleisende en dynamische omgeving waarin je talenten worden uitgedaagd. Je kent de branche goed en door jouw kennis en (ruime) ervaring ben je in staat de gewenste groei te realiseren. Je bent operationeel nauwkeurig en hebt commerciële gedrevenheid. Je bent iemand die geen problemen maar uitdagingen ziet.

Verder heb je / ben je:

* Minimaal een afgeronde MBO opleiding met voorkeur richting logistiek.

* Werkervaring in een vergelijkbare functie geniet de voorkeur.

* Goede contactuele eigenschappen, zowel mondeling als schriftelijk.

* Flexibele en pro-actieve instelling.

* Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

* Kennis van wet- en regelgeving m.b.t. de functie.

Wat bieden wij je?
De Rotragroep biedt je de mogelijkheid om een carrière op te bouwen bij de top speler in de branche. Je gaat werken in een (internationale) omgeving die gericht is op groei en waarin gewerkt wordt met de modernste technieken en systemen. Je krijgt alle ruimte om zo je ambitie waar te maken, omringd door collega’s die je ambitie delen. Hierbij past een marktconform salaris en goede secundaire voorwaarden als:

* Werken met state-of-the-art systemen.
* Mogelijkheden tot het (intern) volgen van vakgerichte opleidingen.
* Prettige en informele werksfeer in een dynamische organisatie.

Waar ga je werken?
Koninklijke Rotra is sinds 1909 actief als internationaal logistiek dienstverlener en met 860 gemotiveerde medewerkers bij vestigingen in Doesburg, Rotterdam, Amsterdam, Nieuw-Amsterdam, Antwerpen, Kampenhout en Brussel meer dan ooit een innovatieve “one stop logistics shop”. Wereldwijde expeditie door de lucht, over zee en over de weg zijn gebundeld in één flexibele organisatie. Rotra biedt integraal Supply Chain Management aan volgens het 4PL-concept, als ketenregisseur van A tot Z. De huidige vierde generatie van dit familiebedrijf leidt de organisatie op basis van een heldere visie met ambitie en neemt als logistiek dienstverlener slechts genoegen met de hoogste kwaliteit. Een kwaliteitsdefinitie die hoge eisen stelt aan de organisatie, het personeel en het materieel. Sinds jaar en dag wordt er fors geïnvesteerd in nieuwe automatisering en communicatietechnieken, in opleidingen en in productiemiddelen. En met succes. Rotra kent een sterke groei en heeft zich inmiddels geschaard onder de grootste private logistiek dienstverleners in de Benelux.

Meer informatie en solliciteren?

Stuur dan jouw motivatiebrief en CV via onze website: www.rotra.eu.

Uitsluitend voor functie gerelateerde vragen kun je contact opnemen met Patrice de Ruiter, Import Manager Ocean telefoonnummer +31 10 296 1930.

De referentiecheck is een standaard onderdeel van de sollicitatieprocedure. Het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag maakt deel uit van de aanstellingsprocedure. Rotra neemt deel aan het Waarschuwingsregister Logistieke sector.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Logistiek: Inkoop & Supply Chain
Branch(es) Transport / Logistiek
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden

Contactgegevens

Contactpersoon Maika Hiddink

Vestigingsplaats

Solliciteer