Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature: Medewerker Customer Service

Plaatsingsdatum 29-11-2017 Functiecategorie Administratie: Data entry
Standplaats DOESBURG Niveau Professional
Opleidingsniveau MBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 40 Salaris -
Medewerker Customer Service
Doesburg

Wat houdt de functie in?

Als Medewerker Customer Service ben je het eerste aanspreekpunt voor klanten m.b.t. klachten en/of vragen. Je bent verantwoordelijk voor de registratie, bewaken en afhandeling van klachten en/of vragen van klanten. Je zorgt voor een correcte administratie en distributie van de klachten naar de diverse afdelingen. Je signaleert de knelpunten en levert een bijdrage aan de oplossing richting de klant. Je hebt dagelijks contact met de klant en informeert deze omtrent de status van de klacht. Je werkt in een jong en enthousiast team waarmee je samen de klus klaart.

Wat vragen we van je?

Je hebt relevante (stage) ervaring op gedaan in de logistiek en wilt jezelf graag verder ontwikkelen binnen de organisatie. Je bent klant en kwaliteitsgericht maar laat je niet snel uit het veld slaan. Je bent een echter oplosser en kwaliteit van de service staat voor jou voorop. Je voelt je comfortabel in een dynamische omgeving waarin je talenten worden uitgedaagd.

Verder heb je / ben je:

  • Afgeronde MBO opleiding richting logistiek op minimaal niveau 3.
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
  • Detailgericht en nauwkeurig.
  • Uitstekende contactuele eigenschappen zowel schriftelijk als mondeling.
  • Zelfstandig kunnen werken, een flexibele instelling en stressbestendig.
  • Het beschikken over zowel financiele als logistieke kennis is een pré


Wat bieden wij je?
De Rotragroep biedt je een leuke fulltime baan (40 uur per week) met veel afwisseling. Je gaat werken in een internationale omgeving die gericht is op groei. Je gaat werken met de modernste technieken en systemen. Een marktconform salaris en passende secundaire voorwaarden. Mogelijkheden tot het volgen van (vakgerichte) opleidingen. Werken in een jong, ambitieus en energiek team en een prettige en informele werksfeer


Waar ga je werken?

Koninklijke Rotra is sinds 1909 actief als internationaal logistiek dienstverlener en met 860 gemotiveerde medewerkers bij vestigingen in Doesburg, Rotterdam, Amsterdam, Nieuw Amsterdam, Antwerpen, Kampenhout en Brussel meer dan ooit een innovatieve “one stop logistics shop”. Wereldwijde expeditie door de lucht, over zee en over de weg zijn gebundeld in één flexibele organisatie. Rotra biedt integraal Supply Chain Management aan volgens het 4PL-concept, als ketenregisseur van A tot Z. De huidige vierde generatie van dit familiebedrijf leidt de organisatie op basis van een heldere visie met ambitie en neemt als logistiek dienstverlener slechts genoegen met de hoogste kwaliteit. Een kwaliteitsdefinitie die hoge eisen stelt aan de organisatie, het personeel en het materieel. Sinds jaar en dag wordt er fors geïnvesteerd in nieuwe automatisering en communicatietechnieken, in opleidingen en in productiemiddelen. En met succes. Rotra kent een sterke groei en heeft zich inmiddels geschaard onder de grootste private logistiek dienstverleners in de Benelux.


Meer informatie en solliciteren?
Stuur dan jouw motivatiebrief en CV via de onderstaande 'solliciteer' button.


Alleen voor functie gerelateerde vragen kun je contact opnemen met Wilco Berends, Manager CSU, telefoonnummer 0313 - 483 999.


Het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag maakt deel uit van de aanstellingsprocedure.


Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet, waarbij interne kandidaten bij voldoende geschiktheid voorrang hebben.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Meer informatie
Deze vacature betreft een parttime functie.

Functiecategorie(ën) Administratie: Data entry
Branch(es) Transport / Logistiek
Provincie(s) Gelderland
Trefwoorden customer service, klachten,

Contactgegevens

Contactpersoon Jeannet Aalpoel

Vestigingsplaats

Solliciteer